Zasebnost in piškotki

Unleashed ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti Unleashed s.p., niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi te spletne strani ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Snemanje programov in podatkov z naših spletnih strani se izvaja na lastno odgovornost. Unleashed ne odgovarja za morebitno škodo, ki lahko nastane pri uporabi datotek in podatkov s spletnih strani. Prav tako ne odgovarjamo za morebitne računalniške viruse, ki nastanejo kot rezultat presnemavanja datotek ali podatkov z naših spletnih strani.

Spletne strani www.unleashed.si vsebujejo tudi povezave na spletne strani drugih podjetij z namenom, da vam omogočimo dostop do dodatnih virov informacij. Unleashed ne odgovarja za vsebino na povezanih spletnih straneh drugih podjetij in v kolikor bo ugotovljeno, da je tovrstna vsebina zavajajoča, bomo te povezave prekinili, takoj ko bo tehnično mogoče.

 

Pravilnik o zasebnosti

Upravitelj spletnega mesta nakupov www.unleashed.si, Unleashed s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in GDPR, zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

V skladu z zakonom imate pravico do spremembe, izbrisa in izpisa podatkov, ki jih hranimo o vas. Vse zahteve nam prosimo posredujte na elektronski naslov info@unleashed.si ali po pošti na Unleashed s.p., Jadranska 6, 2250 Ptuj. Obdelali jih bomo v roku 30 dni.

Stran uporablja tudi piškotke ki služijo za zbiranje podatkov o uporabi naših storitev ter za izboljšanje in prilagajanje vsebin našim obiskovalcem. Uporabljajo se za identifikacijo.

Za potrebe poslovanja www.unleashed.si zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.unleashed.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo. Na vaš računalnik lahko spletno mesto www.unleashed.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku www.unleashed.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj spletnega mesta lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj spletnega mesta nakupov www.unleashed.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih spletno mesto www.unleashed.si, zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

 

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Lastnik in upravljalec spletne strani

Lastnik in upravljalca spletne strani www.unleashed.si je podjetje Unleashed, Marjeta Erhatič s.p.

Upravljalec  piškotkov je: Unleashed, Marjeta ERHATIČ s.p.

Kontaktne informacije so dosegljive na povezavi – kontakt.

 

Varovanje osebnih podatkov pomeni:


– nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.
– vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki.
– vaše kontaktne in osebne podatke lahko posredujemo tretji stranki, v kolikor boste v to privolili.
– ne bomo vam pošiljali e-sporočil, na katere se niste prijavili.
– kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od katere koli naše e-pošte.

Vse naše spletne aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskem poslovanju na trgu itd.). Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik dobi o vas, kadar obiščete in uporabite našo spletno stran.

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na spletno stran, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalnikih, tablicah ali mobilnih napravah uporabnikov.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani z namenom, da omogočimo boljše delovanje spletne strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

S pomočjo piškotkov se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je na posameznem spletnem mestu izbral.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Piškotki (cookies)


Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih napravah shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Z novo zakonodajo (ZEKom-1) je prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Uporabnik pa se lahko vsaki vrne na vsebino o piškotih in se kadarkoli odloči, da ne dovoli več uporabe piškotkov.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več.

Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri izvajanju spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice Dataofficer d.o.o.za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Za kaj uporabljamo piškotke na naši spletni strani

Na naši spletni strani uporabljamo naslednje tipe piškotkov:

  • Sejni piškotki: Začasni ali sejni piškotki bodo odstranjeni iz računalnika, ko zaprete vaš brskalnik (npr Chrome ali Internet Explorer). Ti piškotki pomagajo izboljšati delovanje in uporabnost naše spletne strani. Na primer, omogočajo, da zaznamo, ali lahko vaš brskalnik zažene majhne spletne programe (imenovane »skripte«), ki zagotavljajo dodatne funkcionalnosti spletne strani ali omogočajo, da se spomnimo kakršnih koli preferenc, ki ste jih nastavili (kot na primer velikost črk ali nastavitev jezika).
  • Trajni piškotki: Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku, ko zaprete brskalnik. Spletna stran jih uporablja za shranjevanje informacij, na primer vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki ostanejo v računalniku približno 6 mesecev.
  • Analitični piškotki tehnologije Google Analytics. Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne stani, ki so jih obiskali. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani. Lahko se odpoveste sledenju Google Analytics z obiskom: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
  • Piškotki, ki so vezani na vtičnike youtube, (social media plug-in) družbenih omrežij in storitev: družbena omrežja omogočajo spletnim mestom, da v svojo vsebino integrirajo njihove produkte – tako lahko uporabniki delijo vsebine s svojimi prijatelji (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom.

Na spletni strani uporabljamo naslednje piškotke.

Ime piškotka Trajanje Namen
_gat_UA-10516491-2 1 minuta Google Analytics – spletna analitika. Uporablja se za zmanjševanje hitrosti zahtev.  Če se Google Analytics uporablja preko Google Tag Manager-ja, bodo ti piškotki imenovani _dc_gtm_<property-id>.
__unam 5 let ShareThis – deli to. The __unam piškotek je nastavljen kot del storitve “ShareThis – deli to” in nadzoruje dejavnost kliknega kroga, na primer: pregledane spletne strani, navigacijo s strani na stran, čas, ki je bil porabljen na vsaki strani. Storitev “Share This – deli to” vas osebno identificira le, če ste se ločeno na podlagi “ShareThis – deli to” prijavili za račun “ShareThis – deli to” in ste podali soglasje. Več informacij najdete na naslovu: http://sharethis.com/privacy.
_ga 2 leti od nastavitve / posodobitve Google Analytics – spletna analitika. Google analytics uporabljamo za anonimno sledenje obiskanosti spletne strani. S tem vidimo, katere vsebine vas zanimajo in tako se bomo lahko v prihodnje potrudili in dodali še več člankov s podobno tematiko. Piškotek se shrani za obdobje dveh let. Več o google analytics piškotkih si lahko preberete tukaj.
_gid 24 ur Google Analytics – spletna analitika. Uporablja se za razlikovanje uporabnikov.
_gat_UA-10516491-3 1 minuta Google Analytics – spletna analitika. Uporablja se za zmanjševanje hitrosti zahtev.  Če se Google Analytics uporablja preko Google Tag Manager-ja, bodo ti piškotki imenovani _dc_gtm_<property-id>.
wordpress_test_cookie Vztrajen piškotek poteče malo manj kot eno leto od trenutka, ko je nastavljen Spletna stran nastavi te piškotke, ko se pomaknete na stran za prijavo. Piškotki se uporabljajo za preverjanje, ali je vaš spletni brskalnik nastavljen tako, da omogoča piškotke, ali tako, da jih zavrne.
wordpress_logged_in_
8c62b9c576b4b1fa4bc06c730e197ff6
Sejni piškotek / ob zaprtju brskalnika Ta piškotek nam omogoča uspešno delovanje  CMS urejevalnika
_ZB_STATIC_DR_firstTimeVisit 1 leto Nerazporejeno
_ZB_STATIC_DR_widgetsUpdateTime 1 leto Nerazporejeno
catAccCookies 1 leto Za pomoč pri izpisovanju obvestila o piškotkih (ko klliknete gumb “Skrij obvestilo”, se ta piškotek shrani za eno leto in tako se vam obvestilo o piškotkih ne bo prikazalo do preteka tega obdobja)
wp-settings-1 Vztrajen piškotek poteče malo manj kot eno leto od trenutka, ko je nastavljen Vzpostavitev delovanja strani. Spletna stran uporablja te piškotke, da prilagodi vaš pogled na skrbniški vmesnik in po možnosti tudi na vmesnik osrednje spletne strani.
wp-settings-time-1 Vztrajen piškotek poteče malo manj kot eno leto od trenutka, ko je nastavljen Vzpostavitev delovanja strani. Spletna stran uporablja te piškotke, da prilagodi vaš pogled na skrbniški vmesnik in po možnosti tudi na vmesnik osrednje spletne strani.
_ZB_STATS_VISIT Sejni piškotek / ob zaprtju brskalnika Nerazporejeno
_ZB_STATIC_DR_currentSessionTimeVisit Sejni piškotek / ob zaprtju brskalnika Nerazporejeno
_ZB_STATS_IMPRESSION.16c83a1d Sejni piškotek / ob zaprtju brskalnika Nerazporejeno
_ZB_STATS_IMPRESSION_FREEMIUM_ Sejni piškotek / ob zaprtju brskalnika Nerazporejeno
moove_gdpr_popup   1 leto Ko so ti piškotki omogočeni, se uporabljajo za shranjevanje nastavitev piškotkov.
_ZB_ADMIN_TIME_STAMP_ Sejni piškotek / ob zaprtju brskalnika Nerazporejeno
_ZB_ADMIN_LAST_URL_ Sejni piškotek / ob zaprtju brskalnika Nerazporejeno

Nastavitve piškotkov

Vsak uporabnik ima popoln nadzor nad piškotki in se lahko tako sam odloči, ali bo dovolil shranjevanje piškotkov na svoji napravi.

Na spletni strani https://www.unleashed.si/ uporabnikom ponujamo možnost, da se odločijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov. Pri tem opozarjamo, da njihova izključitev lahko privede do morebitnih težav s stranjo, nekatere funkcionalnosti spletne strani so lahko celo onemogočene. V primeru zavrnitve določenih piškotkov (npr. Piškotkov za napredno oglaševanje) bo uporabniku sorazmerno omejen prikaz vsebine in dostop do spletne strani.

Da bi zagotovili najboljšo uporabniško izkušnjo in optimalno delovanje naše spletne strani, uporabnikom priporočamo, da piškotke sprejmejo.


Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V kolikor uporabnik ne želi uporabljati piškotkov, mu brskalnik ponuja možnost popolne kontrole nad uporabo piškotkov. V določenih brskalnikih lahko nastavite pravila za upravljanje piškotkov za vsako posamezno spletno mesto, zato da imate natančnejši nadzor nad svojo zasebnostjo. Tako lahko onemogočite piškotke z vseh spletnih mest razen piškotkov iz spletnih mest, ki jim zaupate. Ena od funkcij brskalnikov je tudi način brez beleženja zgodovine.

V načinu brez beleženja zgodovine lahko brskate, če ne želite, da se obiski spletnih mest in prenosi shranjujejo v zgodovini brskanja in prenosov. Vsi piškotki, ustvarjeni v načinu brez beleženja zgodovine, se izbrišejo, ko zaprete vsa okna tega načina.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če ste soglasje za piškotke predhodno že dali in se pozneje premislili ter izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku, bo vaš obisk na spletni strani razumljen kot prvi obisk. V tem primeru boste znova dobili obvestilo o piškotkih.


Več o Google Analytics piškotkih, njihovem trajanju in namenu lahko preberete na http://cookiestatement.eu/

Več o tem kako blokirati Google Analytics in kako to storiti najdete na povezavi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.


Piškotki, ki jih uporabljamo na tej spletni strani sledijo smernicam:

– Informacijske pooblaščenke RS (pdf)

– Mednarodne gospodarske zbornice (pdf)

 

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih spletno mesto (https://www.tugly.si/) zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.